Skip to main content

Тартіфлет з в’яленими помідорами

Ця страва чудово підійде як до святкового столу так і до затишної сімейної вечері. А якщо шматочок з вечері лишиться на сніданок, то Ви отримаєте гарний настрій і заряд бадьорості на весь день :).

Отже, для приготування страви нам потрібні наступні інгредієнти:

  • 6-8 середніх картоплин,
  • 250 гр домашнього козиного сиру,
  • 200 гр індичого філе,
  • 1ст.л. бальзамічного соусу,
  • 1/2 банки в’ялених помідорів “Пікантних”,
  • 1ст. л. вершкового масла,
  • 1ст.л. борошна,
  • 1 склянка молока,
  • сушений розмарин.

Картоплю чистимо, варимо у підсоленій воді і готуємо з неї пюре. До пюре додаємо козиний сир і всю масу перетираємо до однорідної консистенції.

Далі готуємо м’ясо. Для цього філе нарізаємо тоненькими смужками, солимо і підсмажуємо на олії із помідорів. На сковорідку до м’яса додаємо порізані помідорки, бальзамічний соус і все разом трішки протушковуємо.

Лишилось приготувати молочний соус. Для цього у казанку розтоплюємо масло і підсмажуємо на ньому борошно. Знімаємо казанок із вогню і повільно вливаємо в нього молоко, при цьому старанно розмішуємо, щоб не утворилось грудочок. Повертаємо казанок на вогонь, соус солимо, додаємо розмарин, помішуємо і тримаємо його на вогні доки він загусне як кисіль.

Останній крок: все шарами викладаємо на пательню. Знизу сирно-картопляне пюре, далі м’ясо із помідорами, змащуємо шар соусом, потім знов пюре і зверху лишок соусу. Ставимо пательню на 20 хв у духовку при температурі 180 С.

Страва готова! Смакуйте!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *